Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
Eplekake med surdeig
Det å kunne servere varm eplekake når høsten kommer er jo helt nydelig. Denne oppskriften inneholder surdeig og vil kunne ligge klar i kjøleskapet i en til tre dager før den går i ovnen. Dette er topp hvis du ønsker å imponere med fersk sesongkake rett etter en travel arbeidsdag!
Ingredienser:
Til kaken:
2 egg
150g sukker
50g surdeig
50g sammalt landhvete
150g hvetemel
110g fløte
140g smeltet smør - ikke for varmt
3g salt
Til epleblandingen:
3 epler - gjerne ganske syrlige og helst fra treet i hagen
kanelstang eller ferdigmalt kanel
50g brunt sukker
1 knivtupp med vaniljepulver eller ½ ts vaniljesukker
Skvis med sitron eller lime
Fremgangsmetode
Skrell alle eplene og skjær opp i ønsket form og størrelse. Legg så i en bolle og skvis over litt lime eller sitron for at eplene ikke skal oksidere for mye.
Ved hjelp av kornmøllen kan du knuse din egen kanel av kanelstenger(har du ikke kanelstenger kan du bruke vanlig malt kanel). Bryt opp kanelstangen i mindre biter så den går lett ned i kornmøllen, sett kornmøllen til finmaling og kjør gjennom. Bland dette sammen med resten av ingrediensene i epleblandingen og rør inn i eplene.
Smelt smør på lav varme og skru av varmen før alt smøret har smeltet, slik at det temperer seg til alt er flytende.
For litt ekstra smak og dypde i kaken, bruker vi landhvete som kjøres gjennom kornmøllen som du nettopp har brukt til kanelstangen - kornet maler du på fineste innstillingen på kornmøllen. Ved at du gjør dette, følger restene av kanelen med i melet og vil være med i kaken. Har du ikke kornmølle så bruker du ferdigmalt mel.
Bland all ingredienser til kaken i en bolle og rør godt sammen.
Kle en ildfast form i bakepapir og hell røren over i formen. Spre så utover epleblandingen på toppen av dette og fordelt jevnt utover og trykk litt ned i røren.
Skal du steke kaken i dag, kan du la kaken stå på benken i 4-5 timer. Hvis du skal ha kaken senere i uken, kan du sette kaken rett i kjøleskapet og vente i opptil 1-3 dager før du steker den.
Stekes på 200°c i ca 25-30 minutter. La stå til avkjøling i formen i ca 15 minutter før du serverer.
Eplekake med surdeig

Bolle PYREX 2L
Bakebolle på 2L fra kvalitetsmerket PYREX, tåler ekstreme temperaturer i både varmt og kaldt.


Mockmill til kjøkkenmaskin(KitchenAid/AEG/Elextrolux...)
Kornmølle til KitchenAid, AEG, Electrolux og Kenmore som kan kverne opp til 70g fint mel per minutt Passer til AEG, Electrolux, KitchenAid, Kenmore

Mockmill Pro 200
Kornmølle fra Mockmill Kverner 200g fint mel per minutt - 600W motor


Mockmill Lino 100
Kornmølle som kverner 100g fint mel per minutt - 360W motor

Mockmill Lino 200
Kornmølle som kverner 200g fint mel per minutt - 600W motor

Mockmill 200
Kornmølle som kverner 200g fint mel per minutt - 600W motor


Mockmill 100
Elektrisk kornmølle som kverner 100g fint mel per minutt - 360W motor