Kefirbrød med siktet landhvete

Det å tilsette litt annet i brødet enn vann, mel og salt, kan være spennende å leke seg med. Du vil få et helt annet type brød, og nye smaker du ikke er vandt til. Brødet kan ha mykere skorpe, mer fyldighet og helt andre bruksområder enn til lunsjbordet. Denne gangen har det blitt surdeigsbrød med kefir og smør, som ga et kjempesaftig resultat og en deilig smak av kefir.

Ingredienser:

775g Siktet landhvete 

575g Kefir

150g Surdeig

35g smør

30g vann

10g salt

 

Fremgangsmetode

Maler du melet selv, kan du sikte melet ved hjelp av en så fin sikt som mulig. I denne oppskriften så har melet blitt siktet med 0,5mm maskestørrelse og dette krevde 1000g sammalt mel, for å oppnå 775g siktet mel.

Bland sammen mel, kefir, surdeig og romtemperert smør i en beholder. Bland sammen og la stå dekket til i 30-40 minutter. 

Rør sammen vann og salt, til saltet oppløser seg. Dette blandes så inn i deigen du har latt hvile. Du vil merke at deigen har fått bedre struktur etter ventingen og det vil i tillegg bli enda litt bedre etter du har blandet inn saltvannet. 

Forhev i romtemperatur i ca 6-10 timer og deretter bak ut i ønsket form og størrelse. 

La brødet etterheve i kurv eller form, i 3-4 timer i romtemperatur.

Stekes på 220°c i ca 30-40 minutter. 

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av @bakselv.no