Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig

Skikkelig pølse krever skikkelig pølsebrød!

Nedenfor vil du finne oppskrift til 12 pølsebrød. Disse ble servert sammen med noen nydelig pølser og det ble et fullverdig måltid som ikke kan sammenlignes med pølsebrødene du finner på butikken. Den lange hevetiden med surdeig, utvikler smaken til pølsebrødet til der den burde være!

Ingredienser:
300g hvetemel
210g vann
150g surdeig
100g sammalt landhvete (kan byttes mot hvetemel)
70g smør
1 egg
15g ristede sesamfrø
9g salt

Topping: 
Egg 
Sesamfrø

Fremgangsmåte
Sett stekepanna på medium/høy varme og rist sesamfrøene til de får en gylden og brun farge på noen av frøene, sett så til side så de kjøler seg noe ned før du tilsetter de i deigen.

Finn frem en bolle og tilsett alle ingrediensene, utenom sesamfrøene, det passer fint å gjøre i løpet av de siste to minuttene. Nå kan du sette i gang med eltingen, dette tar rundt 8-10 minutter med hjelp av kjøkkenmaskin. Test glutenet ved å bruke en vindutest for å finne ut om deigen er klar.

En vindutest kan du gjøre ved å ta en liten klump med deig, dra den ut fra midten slik at du kan danne et vindu uten at deigen revner. Hvis du klarer dette, så har du fått opparbeidet et godt glutennettverk og deigen er klar til heving.

Sett deigen til bulkheving i 5-8 timer i romtemperatur. 

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av @bakselv.no

Etter endt bulkheving kan du dele opp deigen i 12 emner, eller ønsket størrelse og antall. Ved 12 emner, så ligger brødstørrelsen på ca 75-80g. 

Et godt tips ved utbakingen er å dele opp emnene, lage små boller og la de hvile 20 minutter på benken. Ved at du gjør dette, blir glutenet mindre stresset og det forenkler formingsprosessen under utbaking.

Bak ut i ønsket størrelse og form, og plasser på stekebrett. Jeg steker 12 stk på et stekebrett.

Her gjør det ingenting om det er lite plass i mellom brødene, de vil ese seg utover og kanskje klistre seg sammen under steking - men dette er bare å rive fra hverandre før du setter i gang med spisingen. 

Sett til etterheving i kjøleskap til dagen etter, eller 4-6 timer i romtemperatur. 

Pensle brødene med et sammenvispet egg og strø over sesamfrø, før du setter de i forvarmet ovn på 210°c over og undervarme.

Stek brødene i 15-20 minutter og avkjøl en smule på rist før du slenger pølsa oppi.

Nå mangler du bare pølsene og en varm grill - lykke til! :-)