Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Julekake med surdeig
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Kanelboller med surdeig
- Surdeigshorn
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
- Ord og uttrykk i bakingen
- Ta vare på din surdeigstarter
- Klargjøre surdeigen til bakst
- Surdeig - Hva er det egentlig?
- Utbaking
- Hvilken kornmølle passer deg?
- Hva kan males i Mockmill?
- Vask og rens av Mockmill
- Snitteknivens underverker
- Hvorfor male ditt eget mel?
- Bakers percentage
- Er brødet ferdigstekt?
- Rengjøring av hevekurver
Surdeigshorn
Horn laget med surdeig, gir som i all annen bakst, det lille ekstra! Disse hornene er perfekte til å ha i matpakken, eller bare til å kose seg litt ekstra med i hverdagen eller når helgefrokosten skal serveres.
Hornene holder seg like saftige og gode om du legger de i fryseren så snart de har avkjølt seg etter steking. På denne måten kan du alltid servere ferske horn, selv i en travel hverdag. Denne oppskriften gir 16 horn.
Ingredienser:
205 g surdeig
900 g hvetemel
410g helmelk
3 egg
2 ts honning
40g sukker
3g-6g salt
Fremgangsmåte:
-
Finn frem en stor bakebolle. Deretter tilsettes melk, egg, honning og surdeig, og blandes godt sammen.
-
Tilsett deretter sukker, salt og mel, og overfør deigen til kjøkkenbenken, hvor den eltes til den er jevn og smidig. Har du kjøkkenmaskin, kan du elte med denne.
-
Etter eltingen dekkes bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og lar deigen heve i 4 - 8 timer i romtemperatur.
-
Etter endt forheving, er deigen klar for utbaking. Deigen deles i to like deler(bruk gjerne vekt), kjevler hver del til en sirkel og deler deretter hver sirkel i åtte like deler med en pizzaskjærer.
-
Hver trekant formes til et horn og legges på et stekebrett dekket med bakepapir.
-
Hornene heves på kjøkkenbenken i ytterligere 5 timer, her er det lurt å dekke til med et fuktig håndklede eller plastfolie. Etter denne heveperioden plasserer jeg stekebrettene i kjøleskapet, hvor hornene får hvile over natten.
-
Neste morgen forvarmes ovnen til 230°C. Ønsker du en skinnende overflate, pensle hornene med et sammenvispet egg.
-
Hornene stekes ved 230°C med både over- og undervarme i 12-18 minutter. For å være sikker på at hornene er ferdigstekt, bruk et steketermometer, og når det viser over 96°C i midten av hornet, er de klare til å tas ut av ovnen.
Nå er det bare å kose seg med ferske horn, disse kan nytes direkte eller avkjøles for deretter pakkes inn. Jeg anbefaler sterkt å fryse, selvom de skal spises om en dag eller to, for de tiner fort og holder seg godt i fryseren. Godt bakst
Surdeigshorn


Målebeger PYREX 0,25L
Målebeger på 0,25L fra kvalitetsmerket PYREX. Tåler ekstreme temperaturer både varmt og kaldt.


Målebeger PYREX 1L
Målebeger på 1L fra kvalitetsmerket PYREX. Tåler ekstreme temperaturer både varmt og kaldt.


Kjøkkenvekt - 20kg
Kjøkkenvekt fra Soenhle som klarer opp til 20kg!

Kjøkkenvekt - 10kg
Jobb effektivt og presist ved hjelp av en god kjøkkenvekt når du baker. Kjøkkenvekten kan veie varer opp til 10kg!

Kjøkkenvekt - 5kg
Kjøkkenvekt fra Soenhle som klarer opp til 5kg


Kjøkkenvekt - 15kg
Kjøkkenvekt fra Soenhle som klarer opp til 15kg!


Rørepinne til baking
En kraftig rørepinne med et hode som er perfekt til å blande sammen deigen

Margrethe bakebolle 5L m/Lokk
Stor Margrethe bakebolle på 5L m/ lokk Perfekt å bake brød eller annen type bakst i

Margrethe bakebolle 6L
Stor Margrethe bakebolle/deigfat på hele 6L Perfekt å bake brød eller annen type bakst i