Hvilken kornmølle passer deg?

Kornmøllene fra Mockmill har flere modeller, og det er greit å vite litt om de forskjellige for å vite hvilken som passer deg best. 

Det finnes seks forskjellige kornmøller fra Mockmill, men kvalitetsfølelsen er topp på alle. Mockmill er utviklet og produsert i Tyskland, som leverer et vanvittig godt produkt med garantitid som strekker seg utover det vanlige.

Mockmill til kjøkkenmaskin

Dette er en kompakt kornmølle som ikke har egen motor, denne modellen må kobles til en kjøkkenmaskin som har et kraftuttak. Mockmill passer til Kitchen Aid, AEG og Electrolux.

Mockmill til kjøkkenmaskin er modellen som produserer minst mel i minuttet, men er det rimeligste valget. Møllen vil gi ca 60-70g finmalt hvetemel i minuttet.

Har man allerede en kjøkkenmaskin som den originale Mockmill passer til, og man ikke skal male store mengder om gangen, vil dette være et veldig godt valg av kornmølle. 

Mockmill 100

Mockmill 100 er den rimeligste modellen med egen motor. Det sitter en motor på 360w som gjør at kornmøllen kan produsere ca 100g finmalt hvetemel i minuttet. I tillegg er den bygget i en fin plasthusing som tar seg godt ut på kjøkkenbenken.  

Dette  er den kornmøllen som gjør at du får utforsket mest av hva kornmøllene har å tilby i forhold til pris. Den gir akkurat det samme resultatet som de andre kornmøllene, men den er ikke like rask og er huset i plast. Hvis du ikke maler store mengder om gangen, eller ønsker at malingen skal skje på kortest mulig tid, vil dette være en favoritt for deg.

Det er masse krefter i sving og det vil gi stor varmeutvikling. Kornmøllen kan male mel i ca 15-20 minutter før den trenger hvile for å unngå overheting. Dette er en sikkerhetsfunksjon som gjør at maskinen ikke skal bli ødelagt.

Mockmill 200

Mockmill 200 er en raskere modell av MM100. Det sitter en motor på 600w som gjør at kornmøllen kan produsere ca 200g finmalt hvetemel i minuttet. I tillegg er den bygget i en fin plasthusing som tar seg godt ut på kjøkkenbenken.  

Baker du større batcher med brød, så kan det være lurt å gå for en av 200-modellene, siden disse kan produsere dobbelt så fort som de andre og vil derfor kunne få produsert større mengde med mel. Du vil kunne produsere opp mot 4kg mel før sikkerhetsfunksjonen for overoppheting slår inn, men dette kan variere med tanke på luft og korntemperatur. 

Mockmill Lino 100

Mockmill Lino 100 har like egenskaper som Mockmill 100, men den er bygget i treverk som gjør det til et lekkert interiør på kjøkkenbenken. Lino 100 har samme motor og produserer akkurat like godt som Mockmill 100.

Ønsker du at maskinen skal være enda litt penere å se på, er Lino-serien valget du burde falle på. Lino-Serien er alle laget i heltre og vil gi en enda større kvalitetsfølelse, samt et lekkert utseende.

Det er masse krefter i sving og det vil gi stor varmeutvikling. Kornmøllen kan male mel i ca 15-20 minutter før den trenger hvile for å unngå overheting. Dette er en sikkerhetsfunksjon som gjør at maskinen ikke skal bli ødelagt.

Mockmill Lino 200

Mockmill Lino 200 har like egenskaper som Mockmill 200, men som en del av Lino-serien er den bygget i heltre og gir et lekkert syn på kjøkkenbenken. Lino 200 har samme motor og produserer akkurat like godt som Mockmill 200. Ønsker du produktiviteten til MM200, men heller ha den i trehusing, er dette valget for deg. 

Mockmill Pro 200

Mockmill Pro 200 er møllen for deg som skal produsere store mengder med mel. Mockmill Pro 200 trenger ikke avkjøling slik som de andre modellene, og kan derav kjøre kontinuerlig. Det sitter en motor på 600w som gir ca 200g finmalt hvetemel.

Kornmøllen blir brukt i flere mikrobakerier som gir ferskt mel til de lekre brødene som kommer ut av ovnen.