Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Julekake med surdeig
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Kanelboller med surdeig
- Surdeigshorn
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
- Surdeigsbaking for nybegynnere
- Ord og uttrykk i bakingen
- Ta vare på din surdeigstarter
- Klargjøre surdeigen til bakst
- Surdeig - Hva er det egentlig?
- Utbaking
- Hvilken kornmølle passer deg?
- Hva kan males i Mockmill?
- Vask og rens av Mockmill
- Snitteknivens underverker
- Hvorfor male ditt eget mel?
- Bakers percentage
- Er brødet ferdigstekt?
- Rengjøring av hevekurver
- Er surdeigsbrød sunnere?
Julekake med surdeig
Juletiden er her igjen, en tid for koselige stunder og deilige dufter fra kjøkkenet. Og hva passer vel bedre i denne stemningsfulle tiden enn å bake hjemmelagde julebrød? Disse velsmakende brødene, rike på tradisjon og smak, er den perfekte måten å ønske familie og venner velkommen på. Med en deilig blanding av kardemomme, sukker og rosiner, blir disse julebrødene et naturlig midtpunkt i julefeiringen. Så sett på litt julemusikk, finn frem bakeutstyret, og la oss skape magiske øyeblikk sammen på kjøkkenet med hjemmebakte julebrød!
Ingredienser
- 700g hvetemel
- 120g surdeig
- 5g hel kardemomme (mengde med skall)
- 2g salt
- 310g H-melk
- 2 egg
- 100g sukker
- 120g meierismør
- 40-120g rosiner (etter ønske)
- 1 egg til pensling før steking
Fremgangsmåte
-
Knus de hele kardemommekjernene og fjern skallet.
-
Bland melk, egg og surdeig i en stor bolle.
-
Tilsett hvetemel, sukker, salt, rosiner og kardemomme til blandingen og elt godt.
-
Tilsett romtemperert smør i terninger og fortsett å elte til alt smøret er integrert i deigen.
-
Første heving: La deigen heve i romtemperatur i 3-4 timer, før du setter den i kjøleskapet over natten.
-
Form deigen: Neste dag, ta ut deigen fra kjøleskapet, del opp i to like store emner og bak ut til to runde brød.
-
Andre heving: Etterheves i hevekurv, og disse passer i Liten Rund Hevekurv. La etterheve i romtemperatur i 4-6 timer.
-
Forvarm og stek: Forvarm ovnen til 175°C, over og undervarme. Pensle julebrødene med egg og stek i ca 30-40 minutter til kjernetemperatur på 96°c.
Med fersk julekake, så anbefales det sterkt å servere med ekte smør og en deilig brunost på toppen av skiva.
Julekake med surdeig
Margrethe bakebolle 6L
Stor Margrethe bakebolle/deigfat på hele 6L Perfekt å bake brød eller annen type bakst i
Hevekurv med lin - Rund - Liten
Hevekurv med lin - heving av brød i høyden, slik at du unngår at de hever i bredden
Hevekurv med lin - Avlang - Liten
Hevekurv med lin - heving av brød i høyden, slik at du unngår at de hever i bredden