Ta vare på din surdeigstarter

Når man snakker om mating av surdeig, er det så enkelt som å gi den vann og mel. Dette er maten som surdeigen lever på.
Bruk vekt når du mater for å vite at det passer med oppskriftene du skal bruke.
 
Dette er noen enkle tips for å beholde en frisk og syrlig starter.
  • Mat aldri med mindre enn mengde surdeig du har. Eksempel: Har du 30g surdeig, ikke gi den mindre enn 30g vann og 30g mel. Så minimum blandingsforhold vil da bli 1:1:1.
  • Hvis du baker ofte kan du ha den i romtemperatur, men hvis du baker en til to ganger i uken kan det være lurt å bruke kjøleskap.
  • Oppbevarer du surdeigen i romtemperatur, vil den ha mat en gang om dagen. Dette går fint om du baker hver dag, men hvis ikke så vil det bli vanskelig å opprettholde den med mengde mat.
  • Oppbevarer du surdeigen i kjøleskapet, vil den ha mat ca 1 gang i uken, men den kan tåle mer. Har du planer om å bake, kan du ta frem surdeigen fra kjøleskapet dagen før og gi den nok mat ifht hva du skal bruke i oppskriften.
 
Det finnes flere forskjellige metoder å ta vare på sin surdeigstarter. Noen har en base som man tar en bit fra og mater opp, mens andre mater direkte i beholderen som man oppbevarer den i.